Dagens citat: Francis

"Man lägger inte biff i vattnet"
Francis Larsson, 2009-04-24 13:15

Best day until now

En liten kort uppdatering för er där hemma:

Idag hade vi inte ett enda moln på himlen och runt 28 grader i skuggan!

Jag hoppas att ni har dåligt väder hemma, så att vi kan njuta lite extra av vårt fina väder :D

Ni får lite palmer från hotellet ;)
Klicka på bilden för att se den större..

Skyll allting på oss

Igår morse när det var dags att gå till skolan såg det ut som om det varit en jordbävning eller liknande, eftersom det låg ett lager med något spånliknande material på golvet. Jag hade ingen aning om var det var, men det dammade ordentligt och man kände en obehaglig känsla i halsen..

Lektionen började med en fråga om det var någon som hade sett vilka det var som sprutat med en skumbrandsläckare under natten. Vissa uppgav att de hört dem hålla på, men de hade inte hört av sig till varken lärare eller receptionen..

Jag tänkte inte mycket på det under dagen, mer än när några tog upp ämnet och vad de sett/hört. Det var ingen av oss som erkände, och jag kan inte tänka mig att någon av oss skulle förstöra brandsäkerheten sådär. Därför kom det som en chock när Dan berättade för oss som bodde på andra våningen (där sprutandet skett) att det var vårt uppdrag att städa upp allting.

Det fanns inte mycket att göra åt saken, utan det var bara att gå upp och städa. Det dammade som F*N och fick du det i munnen var det någon syrlig smak och kändes typ frätande.. Samtliga tog därför kläder eller handdukar och gjorde fina andningsmasker (se bilden nedan).Jag tycker att hela situationen har blivit helt fel här nere, eftersom hotellet enbart kan lägga skulden för allting på oss och vi inte försvarar oss. De innebär att de i fortsättningen kan slänga all skit som händer rakt på oss och vi måste ta det.. Så ni som ska hit nästa år, se till att sköta er i början och visa att det inte är ni som gör alla dåliga saker!

Agnvall i "dimman"
Klicka på bilden för att se den större..

Dagens citat: Alexandra

"Men Marie, du kan ju sätta dig närmare eluttaget så kanske internet blir bättre"
Alexandra Kahts-Winje, 2009-04-21 21:37

Del två var inte mycket sämre..

Efter vårt besök i Palma var det buss som gällde till den gamla bergsbyn Valldemossa. En väldigt mysig liten stad, smala gränder och enbart stenhus. Vi slog oss ner på ett café där det blev öl/kaffe/glass (ja, det är tillåtet att ta en öl!) och sedan tog vi en promenad i staden.

Jag och Dan (läraren) avslutade vistelsen med varsin kulglass. Den var mycket uppskattad!

Valldemossa, bild tagen från bussen
Klicka på bilden för att se den större..

En bättre utflykt får man leta efter!

Ännu en liten urballad roadtrip el la mallorca!
Agnvall tycker till:
Inte vilka dag som helst detta  är nickes födelsedag!
Men vi får ta ett steg i taget! Bussresa var det, mot Palma. Solen var entligen på våran sida denna förpillande fredag! Vi fick oss en guidning utav en söt äldre dam vid namn May(precis som en vår måndad!) Kan hoppa över den del som inte intreserade många eftersom de flesta hade ögnonen slutna. Välframme begav vi oss in mot staden som var uppbyggt av kullersten och inkastare till alla dess uteserveringar som Palma var  präglat av.

 Efter en liten intresant guidning fick vi oss en egen självstudie tid att kolla runder både på och under Palma.Fullproppat med affärer i alla möjliga former och stilar. Att umgås med den föredetta Militären Dan var även en upplevelse det med, visste inte att den äldre versionen utav av 70-talet  kunde fönsershoppa efter stilrena kläder och tjata efter mat på samma gång. Det var mig allt en upplevelse! Mat blev det för oss, en utsökt bedårande smakrik mättande Subway-baguette.Sen bar det av mot hamnen för att fortsätta resan mot Valldemossa!

Nickes födelsedag: Som är det mest relevanta i detta inlägg. nickepicke/scarface fyllde 6939 dagar gammal.Vi grabbar bjöd då han på en utomordentligt fin, lukullisk, yppig och läcker middag.Denna bestod då utav stekt nypotatis,grönpepparsås,något kött och vitlöksbröd.(det du Monika! Vi skall nog kunna boka in dig å din man på en sådan fin middag! ) Han fick inte vilka presenter som helst, en tilldragande, attraktiv, tjusig, skarp, söt, välväxt, elegant, snitsig Klänning, Nicklas klädde sig verkligen i rosa och svart. han fick även " nickes party dunk"  ypperlig smakrik och finfin arom!Som vi ser här är jag och Malin glada över denna utflykt.
I bakgrunden ser ni högklassiga, förträffliga, ypperliga, prima, förstklassiga även vackra men sist och inte minst prydliga katedral.
Klicka på bilden för att se den större...

Tråkigt...

Torsdag
Två elever blir hemskickade på grund av att de bråkat och sedan visat sig fulla inför lärarna. Dessutom följde två andra elever med hem till Sverige frivilligt.

Jag vet att det finns många olika scenarior kring vad som hände och det är precis likadant här. Det enklaste är helt enkelt att ni pratar med någon av de inblandade för att få en bra beskrivning av hela händelsen.

Dagens citat: Anna

"När man går så använder man fötterna"
Anna Johansson, 2009-04-19 02:00

En urballad promenad

Måndagen den 13:dE som inte var igår utan för 3 dagar sen,bestod till och börja med en timmes buss resa med 52 förträffliga resenärer som var så pigga och glada positiva för en förpillande dagspromenad i bergen. Alla väl påklädda(eller inte) för att sätta den första fotenoch bestiga mount everest! pahhh! säger jag, min ovanligt bastanta massiva muskolösa benmusklerfick sig en omgång! Den första biten var mer eller mindre tråkig, allt man såg var  getter med röda färg på, enligt mig så var det rävar.Vinden blåste ständigt genom min sprötiga morgornfrilla, duggregnet lades sig som ett lite täcke på ens ljuvliga romantiska samt söta huvudbonad.En timmes färd, och vi var 2 timmar närmre de förtjusande välbellagda trappstegen som var så ovala och hala(det rimma<--- festligt) . Kände det att man lade mer koncentration på att hålla ett öga på vart man satte foten  än att kolla ut för att c landskapet.Tipp trapp tipp trapp tippe tippe trapp trapp trapp.


Fotnot* jag fick en blåa på foten(komiskt fot-not)

Tschüs, Adios, tjoflöjt!

Fyra väl taggad graabs inför en bestämmd vandring!
Klicka på bilden för att se den större..

El Puig de l'Ofre

Cause we're simply the best, better than all the rest!

Bilden är alltså från bergsvandringen i måndags. Dagen började med samling i hotellreceptionen klockan 9 för avresa mot bergen. Våra guider för dagen, Trine och Benke (båda norska), pratade lite allmänt om Mallorca under bussfärden.

Väl framme i bergen var det dags att börja vandra, men jag vet inte om jag kallar det bergsvandring. Första timmen präglades nämligen av grusväg, grusväg och lite mer grusväg. Som grädde på moset hade vi lite duggregn under denna delen av vandringen.

Vi stannade till på en utkiksplats för att titta ner mot Soller, vårt slutmål för dagen, och då berättade Trine att vi egentligen skulle gått upp på bergstoppen allihop, men att det skulle vara oansvarigt för henne att ta med alla upp på grund av de skor som vissa hade på sig.

Jag och Jonathan hade däremot vettiga skor på oss, och vi ställde lite frågor kring bergen när hon helt plötsligt bara sa att vi fick gå upp på berget om vi ville. Vi kände lite "vad är en bergsvandring utan en bergsbestigning?" och bestämde oss därför för att göra det. När detta spred sig i gruppen var vi helt plötsligt 14 stycken som skulle upp.

Det tog ungefär 40 minuter att ta sig till toppen, men det var helt klart värt det! Den utsikten från Mallorcas femte högsta berg är enligt mig obeskrivlig, inte ens bilderna från toppen gör sig själva rättvisa. Gruppen som var uppe passar bra in på det lilla citat jag skrev som bildtext: "Simply the best".

Vi och alla andra fick sedan vandra ner till Soller via de 2000 romerska trappstegen, något man var ganska trött på efter ett tag. Jag köpte lite apelsiner på vägen och sedan var det dags att ta bussen hem till Alcudia igen. Jag fick någon minut i "rampljuset" som guide innan Francis var sugen på att ta över..

Nu är siestan snart över, så får ta och gå tillbaka med datorn och ta mig ner till projektarbeteslektionen..

Eroski Super Offerta

Offerta offerta!
Offerta präglar varje handelstillfälle och lyfter snabbt å lätt vår moral mot skyn när vi strövar utmed raderna. Om det är offerta köper man det, vad det än kan tänkas vara för ngot man köper! Iförsig har vi fått siktet stabilt inställt på tre ting, yogurt, baugett, vatten..

Fralleboulle jobbar på för fullt på annars, gitarrspelandet håller igång en ganska bra fast kliar i fingrar och huve efter å skriva låtar, och annat skoj! Idag praoade jag..

Bodegan har det godaste kaffet av det jag smakat än så länge iallafall, så de andra två kaffena jag druckit har fått konkurrens..

//Fralleboulle

sås..

En oslagbar veckostart

Inläggsbrist på sistone, Francis vägrar skriva sina ord om han inte är på humör (= väldigt sällan) och de andra får man aldrig tag på.. Så här kommer nu en liten sammanfattning från mig..

Ekonomi har varit ämnet för veckan, tillsammans med Champions League. Padde har haft genomgångar om likviditet-, resultat- och balansbudgetar. Skönt att man har läst lite företagsekonomi innan så att man inte är helt lost. Varje projektgrupp lämnade två representanter till ekonomilektionen medan de övriga attackerade staden med de olika marknadsundersökningarna.

Inne på El Bodegon har vi avnjutit tre riktigt bra fotbollsmatcher, i söndags var det Manchester United - Aston Villa med fem mål och avgörande i slutsekunderna. Tisdag och onsdag var det Champions League som gällde med Manchester United - Porto (2-2) och Barcelona - Bayern München (4-0). Helt enkelt en bra omväxling till skolarbetet..

Nu är det snart dags för lektion igen, avslutande arbete med marknadsundersökningar/budgetar inför nästa vecka. Imorgon är det nämligen dags för bergsvandring, vi ska vara uppe och samlas 08:15, något som inte är populärt i mitt och Maries rum ;)

Ha det bra allihop, ska övertala Francis eller Martin om att skriva också!

Helg nummer 1

Hela helgen har spenderats antingen vid poolen eller på stranden, blandat med lite beachvolley och strandfotboll.. Riktigt roligt!

Solen har fortsatt vara vår kompis och visar sig hela tiden från sin bästa sida, något vi utnyttjar till fullo genom att spendera all tid utomhus, även lektionstiden.

I lördags kom Padde också, vilket gör att det inte känns lika strängt här nere längre. Han och Dan är riktigt schyssta och vi kollade på Manchester United mot Aston Villa på puben igår. Det är så det ska vara helt enkelt!

Nu ska jag snart gå och lägga mig, blir ut och löpa imorgon eftermiddag med Padde, efter att ha haft 6 timmar ekonomi under dagen..

Sov gott alla där hemma, och glöm inte bort att kommentera! Vi har tråkigt här nere utan er!

Ellen! Sprid länken bättre, vi behöver fler besökare för att få fler kommentarer :D

Till och med Älgen pluggar, och han klarade av strandfotbollen också, utan att bryta knät ;)
Klicka på bilden för att få den större..

En förpillande vecka på mallis!

Ett förbaskat trevligt inlägg för er förbaskat trevliga blogg läsare från oss förbaskat snygga och solbrända och heta, snygga, balla Män!

En vecka har nu gått en förbaskat bra vecka må jag säga, Ingen solning har skett. naawt!
Projekten har dragit igång alla har sina idéer , dagarna går sakta som ett år men under det året har man aldrig tråkigt!
Gårdagen var det förbaskat mkt sol, allt folk ligger å solar men vi män tar det till en ny nivå och spelar fotboll , detta är väldigt underhållande specillet när francis är med, med sina talagnfulla fotbollskundskaper.
Siesta kaffet  dricks med en omgång biljard, därefter  förpillande skola.

Nu ska jag -martin ut och jogga med robin, ska kommma hem sexigare en någonsin! brunare och hålla mig in SHAPE!

Inte skall jag gå upp i vikt här inte.Over and out!

PussE<3

Lite musikspelande vid poolen
Klicka på bilden för att se den större..

Busy sexi man

Dagen som i dagen i dagen, fralleboulle är lite upptagen. Filmdags, ej som planerat men blir i någon trevligt, trevligt lägenhet. Fjäskar in mig, indeed! Bränt mig, därav sexi man, är lite upptagen... Tog en kaffe idag och kollade på match - fotboll- padde och Dan föredan var där. Ganska bra ös och trevligt. Känns att det är söndag, inte speciellt sugen på skola, inte det man vill ha när man är på semester, är det censur på termen semester?

Jag steker vid poolen ;)
Klicka på bilden för att få den större..


Officiell blogg

Dagens största samtalsämne är censur, och då främst angående vad vi får och inte får publicera på internet. Det är otroligt tråkigt att inte få visa vad man gör utan att det kan feltolkas och då leda till dålig publicitet.

Nog snackat om detta, för er som vill läsa en lite mer "normal" blogg kring resan kan gå in på den officiella bloggen som finns här: http://dbgymallorca09.blogspot.com

Vi som skriver här tycker självklart att ni ska stanna här, men vill ni ha ytterligare information är den bloggen ett bra tips :)

Praktik: vecka 1

Onsdag och torsdag innebär praktik för samtliga elever här nere. Vi har fått många olika arbetsuppgifter, så som reception, bar, restaurang, trädgård och städ. Vi praktiserar en dag i veckan, halva gruppen för sig medan andra halvan har lektioner som vanligt.

Vi har under de senaste dagarna blandat psykologi och projektarbete, med en hel del läxor. Det blir inte mycket tid över efter matlagning, skola och läxor. Trots allt får vi ut lite tid till gemenskap, t.ex. gitarrspel hos Martin/Francis. Dock gäller det att spela otroligt tyst eftersom hotellet är väldigt lyhört. Vi sticker ibland över och spelar biljard mot pubägarna rakt över gatan. Martin spelar på bilden här nedan.

Nu blir det dags att äta igen, får se vad Marie/Alexandra/Jennie har ordnat för något!

// Jonas

Padde! Kolla upp när Mallorca spelar sin nästa hemmamatch, så att vi kan sticka och kolla på den när du är här!


Martin spelar biljard på El Bodegon
Klicka på bilden för att få den större..

Dagens citat: Jennie

"Det var nog det trögaste jag kunde göra!"
Jennie Sennemark, 2009-04-01 12:30

Kaffe

Dagen idagen som i dagen. Mina första dagar präglades utav brist på kaffe! Den dagliga dosen har minskat ifrån för mycket till inget vilket har lett till en bitande huvudvärk (kan ha annan orsak)! Dagen som igår tog jag dock chansen och köpte mig en kaffe på stammisbaren vilket var en himmelsk njutning!

Än så länge har inte mycket mer fått ske, som jag orkar skriva om nu innan kaffet!

Ciao bella!

Welcome to Mallorca!

¡Hola!

Vi är nu framme på Mallorca efter en lyckad resa, inget bagage borttappat och alla elever kom fram. Emelie kom lite sent till incheckningen och tappade bort sitt boardingpass direkt ;) Som tur är hittade hon den igen..

Lite musik på Berlins flygplats var inte så populärt, men väldigt kul :) Francis blev haffad av butiksbiträdet i Tax-Freen på grund av lappen (den legendariska).

Nu är det dags att starta en daglig tradition, "Fralleboulles ord"

// Jonas


Utsikten från Martin/Francis balkong
Klicka på bilden för att få den större..

RSS 2.0